Outplacement alkmaar

DGO personeelsdiensten 2e spoor trajectenEen nieuwe weg Gedwongen ontslag is een van de grootste veroorzakers van stress en voor de meeste mensen zeer ingrijpend. Je zelfvertrouwen, eigenwaarde en energieniveau krijgen er een behoorlijke opdonder van. Daarom is het ook essentieel om de tegenslag zo snel mogelijk in een kans om te zetten. Want als je weer mogelijkheden ziet en een doel in je leven hebt, ziet alles er gewoon weer beter uit!

Ontdek hoe het kwijtraken van je baan misschien wel een van de beste dingen wordt wat je kan overkomen in je leven. Vastlopen in je werk is vaak stressvol en confronterend. Het leven laat je weten dat je niet meer op de juiste plek zit. Je energie lekt weg en je wordt moe, gefrustreerd en soms ook onzeker. Een nieuwe baan is een nieuwe kans om dat te gaan doen wat echt bij je past, waar je energie van krijgt en je goed bij voelt!

Achteraf ervaren mensen hun outplacementtraject vaak als een van de beste dingen die hen is overkomen. De ervaring brengt ze dichter bij wie ze willen zijn.

DGO verzorgt outplacement trajecten op maat en kiest samen met jou een outplacementtraject dat helemaal is toegesneden op jou en jouw situatie.

Wij hebben jarenlange ervaring met outplacementtrajecten voor individuele-, maar ook voor grotere groepen medewerkers. Dat maakt ons een gedegen sparringpartner voor werknemers die (gedwongen) afscheid moeten nemen van hun vertrouwde baan. Ons outplacementprogramma is efficiënt en doelgericht. Wij beschikken over een groot netwerk van bedrijven in diverse sectoren. Bovendien plaatst DGO ruim 85% van de werknemers binnen de afgesproken trajectperiode in een nieuwe baan.

Werkwijze en invulling van het traject Ieder traject begint met 1 of meerdere intake gesprekken op een van onze locaties of bij u thuis. De bevindingen vanuit deze gesprekken worden vertaald naar een Plan van aanpak. Dit plan is de leidraad voor het verdere verloop van uw traject.

Tijdens de intakegesprekken maken we concrete werkafspraken. U krijgt op basis van de intake een eigen Plan van Aanpak met daarin een persoonlijke traject. Dit is doorgaans een combinatie van individuele gesprekken, intensieve sollicitatiebegeleiding en jobhunting.

Bij DGO word je gecoacht door specialisten; werkadviseurs met jarenlange ervaring. Hun expertise, kennis en uitgebreide netwerk geven je een flinke voorsprong op de arbeidsmarkt. Onze coaches kennen de criteria van personeelsfunctionarissen en recruiters en weten precies welke strategie je moet hanteren om met succes te solliciteren. Ieder outplacement traject kent 3 fases;

  • Intake- en onderzoekfase
  • Bemiddeling, coaching en jobhunt fase
  • Nazorg tijdens het nieuwe dienstverband