Een Wajonger of WIA kandidaat in dienst nemen?

WAJONGERVroeger zeiden we altijd dat iemand arbeidsongeschikt was. Maar in veel gevallen klopte dat begrip helemaal niet. Want een ziekte of handicap hebben, betekent niet per definitie dat iemand ongeschikt is om te werken. Meestal is het tegendeel waar. DGO is van mening dat ieder mens arbeidsmogelijkheden heeft en spreekt dan ook liever over arbeidsgeschiktheid dan over arbeidsongeschiktheid.

“Een slechtziende medewerker met een WGA uitkering van 45% is dus voor 55% arbeidsgeschikt en kan prima functioneren op een callcenter”

Veel mensen putten juist kracht uit wat ze nog wel kunnen, ondanks hun handicap, en zijn daardoor extra gemotiveerd.

DGO heeft al meer dan 12 jaar ervaring met het begeleiden en plaatsen van mensen met een beperking en heeft veel werkgevers aan gemotiveerd en duurzaam personeel geholpen. Buiten het feit dat juist deze doelgroep sterk gemotiveerd en betrouwbaar is om weer deel te nemen aan het arbeidsproces, biedt het de werkgever ook (financiële) voordelen, zoals premiekortingen, proefplaatsingen, werkervaringsplaatsen, no-risk polis, regelingen mobiliteitsbonus, voorzieningsvergoedingen voor de werkgever, subsidies voor aanpassingen op de werkplek en loondispensaties. Graag vertellen wij u hier meer over.

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening of wilt u een vrijblijvend gesprek aanvragen neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!