keukenproject DGO personeelsdienstenWajongers” hebben allemaal hun eigen gebruiksaanwijzing, maar als je die kent is er niets bijzonders aan de hand.”

Het project team “ Wajong “werkt aan een verzameling projecten gericht op jongeren met een beperking. Dit doen wij in samenwerking met werkgevers en scholen met als doel zoveel  mogelijk  Wajongers aan een passende baan te helpen en te houden. Steeds meer werkgevers zijn overtuigd  van  de toegevoegde waarde op de werkvloer van deze bijzondere en  gemotiveerde  doelgroep. En dan niet alleen  door de vele financiële voordelen maar meer vanuit het maatschappelijk verantwoord  ondernemen bieden zij kansen aan op een passende werkplek voor deze jongeren.

Medio januari 2014 starten wij met de volgende projecten

Keuken

Voor jongeren die graag in de horeca of keuken van bijvoorbeeld een ziekenhuis willen werken

Groen

Voor jongere met groene vingers of die graag met hun handen werken en van het buitenleven genieten. Denk hierbij aan zorgboerderijen, groenvoorziening, hovenierswerk, bloemen en planten.

Techniek & Bouw

Voor jongere met affiniteit in de techniek & Bouw en zich daar in willen ontwikkelen. Denk hierbij aan : hulpmonteurs installatietechniek, elektra, timmerwerkzaamheden, tegel zetten, stratenmaken, metselen etc etc…

Zorg

Voor jongere met affiniteit in de zorg en zich daarin verder willen ontwikkelen. Denk hierbij aan assistent verzorgende, voedingsassistente of bijvoorbeeld  medewerkster kinderdagverblijf.

ICT

Voor jongeren met affiniteit met het bouwen van websites en/of  het ontwikkelen van Games en Apps. Zijn  PSP en my sqol  bekende termen dan is dit het aangewezen project. Denk aan functies als programmeur en game ontwikkelaar.

Inhoud Projecten en doelstelling

Al onze projecten hebben dezelfde opbouw en starten  altijd met een werkervaringsplaats. In het kader van;  “Ervaren door te doen”.  Vervolgens wordt er geëvalueerd zodat eventuele scholing ingezet kan gaan worden in combinatie met een betaalde  ( leerling) baan.  Jobcoaching is tevens een vast onderdeel van deze projecten.